Kako Otjerati Hrkanje? | Bio-san Celliant™
Za pomoć pri kupovini ili savjet nazovite nas na 031 638 638 ili 095 638 638 8
Za pomoć pri kupovini ili savjet nazovite nas na 031 638 638 ili 095 638 638 8

Kako otjerati hrkanje?

hrkanje

Hrkanje je problem koji ne uzrokuje toliko muka „hrkaču ili hrkačici“ koliko to čini osobi pored.

No definitivno nije ugodno ni “hrkaču”. Recimo da morate otići s društvom negdje, najavljen vam je službeni put ili na nekoliko dana stižu gosti, a vi ste svjesni svog problema i već unaprijed vam je neugodno.

Što tada? Brojiti neprospavane noći? Bdjeti u strahu da ne zaspite? A na kraju žao vam je i voljene osobe, u nekim slučajevima i djece, koji ne mogu spavati mirno i buditi se odmorni zbog vašeg hrkanja.

Hrkanje muči 50% populacije, a može pustiti u nasljeđe i zdravstvene tegobe zato što uslijed hrkanja mozak ostavljamo bez kisika i po nekoliko desetaka sekundi. Javlja se bolest znana pod imenom apneja.

Sve to smanjuje kvalitetu sna i izaziva umor, a srce je izloženo hipoksiji (poremećaju rada zbog smanjenja kisika).

Na početku možda zvuči smiješno i bezazleno, no osim što stvara probleme u zdravlju, hrkanje je i ozbiljan sociološki problem za brak i obitelj.

Sukladno osviještenosti problema, pojavila su se i mnogobrojna rješenja. Uz operacije, tu su flasteri, prsteni, kopče za nos i brojna druga pomagala.

Nekima će sigurno pomoći nešto od toga, no svakako vodite računa o prvom i najvažnijem rješenju: kvaliteti opremljenosti kreveta.

kako otjerati hrkanje

Važno je da spavate na odgovarajućem jastuku i podlozi koja ima i terapeutsko djelovanje. BIO-SAN Celliant™ proizvodi uključuju nanotehnologiju koja, između ostalog, utječe i na smanjenje hrkanja tijekom sna.

BIO-SAN Celliant™ proizvodi sadrže više sastojaka, uključujući optički aktivne minerale koji su ugrađeni u vlakno koji klinički dokazano mogu povećati razinu kisika i protok krvi u potkožnim tkivima. BIO-SAN Celliant™ proizvodi, osim što djeluju terapeutski, djeluju i antialergijski jer sadrže ione srebra.

Dodatni načini rješavanja hrkanja:

1. Izbjegavajte mlijeko i mliječne proizvode prije spavanja jer oni potiču stvaranje sluzi koja otežava disanje.
2. Žlica meda prije spavanja blagotvorno djeluje na vaše dišne kanale.
3. Pokušajte spavati na boku, tako je protok zraka bolji.
4. Smanjite tjelesnu težinu, deblji ljudi imaju više problema s hrkanjem.
5. Đumbir, bijeli luk i čaj od koprive pomažu u smanjenju hrkanja.
6. Nikako ne zaboravite na odgovarajući jastuk i posteljinu!