U osam kliničkih ispitivanja i pet stalnih testova dokazano je da Celliant® može smanjiti bol, povećati sadržaj kisika u tkivu i može pomoći uravnotežiti tjelesnu temperaturu. To omogućuje poboljšanje performansi, kvalitetu sna i blagostanja. Simptomi artritisa i bolesti perifernih krvnih žila, koje se često pojavljuju kod dijabetesa kao i osoba starije životne dobi mogu se ublažiti. Poboljšana cirkulacija i povećana količina kisika može smanjiti ukočenost, bol i edem u mišićima i zglobovima kao posljedica starenja, ozljede ili artritisa. Mnogi zadovoljni korisnici potvrđuju opisane pozitivne učinke na tijelo i cirkulaciju.

djelovanje

 

2009 godine provedeno je i istraživanje o utjecaju Cellianta®na spavanje i uklanjanje boli koje je proveo Dr.. Marcel Hungs M.D., Ph.D. direktor centra za Medicinu spavanja, certificirani neurolog i specijalist medicine spavanja. Istraživanje je rađeno uz upotrebu podloga za madrace izrađenih od materijala koji su sadržavali Celliant® i koje su dane na korištenje pacijentima s poremećajem spavanja i kroničnim bolovima u leđima. Istraživanje je rađeno na 45 subjekata u trajanju od 42 dana. Došlo se do zaključka da je količina kisika u koži i potkožnim tkivima povećana za 29% nakon završenog testiranja, a već za pola sata upotrebe podloge s Celliantom® razina kisika podigla se za 10% što je, kako smo već napomenuli, dovoljno za postizanje blagotvornih učinaka koje Celliant® pruža.

“Povećanje količine kisika pokazalo se kao pomoć pri podizanju energije u organizmu. Proizvodnja energije na staničnoj razini ubrzava oporavak i obnovu mišićnog tkiva od vježbi i napora, za što je poznato da izaziva povećanje količine mliječne kiseline koja uzrokuje upalu mišića, zatim obnavlja snagu u mišićima narušenu vježbanjem, smanjuje pojavljivanje grčeva u mišićima, edema i zamor mišića nakon vježbe ili napora.”
Dr Graham M. McClue Ph.D. Hyperbaric Treatment & Trening services Ltd., Texas

Dr. Graham M. McClue Ph.D. zadužen za znanstvene projekte u tvrtci Hyperbaric Treatment & Trening services Ltd. iz Texasa proveo je novo istraživanje o povećanju količine kisika u koži 2008.godine. Dokazano je da u roku od samo jednog sata upotrebe tkanine s Celliantom® količina kisika u koži narasla od 10 do 24% ovisno o organizmu pacijenta.

Klinički je dokazano da su pacijenti koji su nosili proizvode od Cellianta® osjetili 2,7 puta manje bolova od onih koji su nosili proizvode bez Cellianta®.

“Osobno bio sam vrlo iznenađen rezultatima. Kod ovakvih istraživanja uvijek se nadate pozitivnim rezultatima, ali u ovom slučaju podaci nesumnjivo pokazuju da Celliant® uklanja bolove i to na jedan neinvazivan način za ljudski organizam!” Dr. Ian L. Gordon Ph.D. Voditelj odjela za vaskularnu kirurgiju Long Beach VA Medical center

Izdvajamo neke od prestižnih zdravstvenih ustanova na kojima su rađena ispitivanja i studiji vezane za Celliant® i njegove doborobiti:
University of Indianapolis Human Performance Laboratory
University of CA, Irvine Long Beach Veteran’s Affairs Medical Center
University of Calgary Human Performance Laboratory  

University of CA, Irvine Medical Center, Orange CA
University of CA, Irvine Long Beach Veteran’s Affairs Medical  Center    

University of CA, Irvine Medical Center, Orange CA
University of Texas A&M Houston, Texas  [/one_half]

Loyola University Chicago, Chicago, IL
University of Indianapolis Human Performance Laboratory   [/one_half]

Florida Atlantic University
Henry Ford Hospital, Detroit MI    
University of Texas Southwestern Medical Center at Dallas
UCLA dept. of Chemistry and Biochemistry

OEKO_100_0811054 OEKO_100_0911060Svi materijali u BIO-SAN CELLIANT™ proizvodima nositelji su certifikata Oeko-Tex standard 100®, proizvoda 1. klase što znači da materijali i tvari koje se koriste u proizvodnji nisu štetni za ljudsko zdravlje i kao takvi smiju biti u dodiru i s bebama. To je ujedno i najstroži standard koji se može dobiti, a vezano uz neškodljive, nekancerogene proizvode i kemijske alergene.

SAŽETAK KLINIČKIH ISPITIVANJA

 

Testovi za ione srebra Argentum +

Srebro je poznato i po svojim antibakterijskim svojstvima, ono se koristi za sprečavanje infektivmih bolesti, ali i za pomlađivanje organizma.

Uništava enzime koji se nalaze u sastavu bakterija, virusa i gljivica.

Osim što je prirodni antibiotik koristi se i za jačanje imunološkog sustava dajući mu snagu, energiju i vitalnost.

Srebro i u vrlo malim količinama zaustavlja razvoj i uništava razne vrste bakterija:

  • Staphilococus aureus (zlatni stafilokok) koj se smatra uzročnikom upale pluća, infekcije oka, sepse, postoperativnih infekcija rana, meningitisa
  • Shigella boydi uzročnik dizenterije,
  • Salmonella arizona uzročnik većine trovanja hranom,infekcija rana ,
  • Pseudomonas aeruginoza uzročnik infekcija opekotina i rana, keratitis, meningitis, infekcije urinarnog trakta,
  • Streptococcus Pneumoniae uzročnik pneumonije, meningitisa, sinusitisa, upale uha i
  • Streptococcus mutans glavni uzročnik zubnih naslaga, upala desni i karijesa.

Rezultati testiranja u Njemačkoj pokazali su da ioni srebra patentiranom Njemačkom tehnologijom Siluran® Rudolf na sobnoj temperaturi ubijaju 99,9% bakterija Staphilococus aureus poznate kao zlatni stafilokok.

Studija za Intense® karbonska vlakna

Studija Dr. Chrisa Idzikowskog, jednog od vodećih stručnjaka za istraživanje spavanja.

edinburgh

Procjena Spavanja i savjetodavna služba, Velika Britanija, pri centru za spavanje u Edingburgu (UK)

 

Testiranje:

  • 24 osobe
  • Običan madrac; madrac s Intense® vlaknima
  • Subjektivni podaci dobiveni usmenim ispitivanjem
  • Objektivna studija temeljena na podacima dobivenim aktigrafom

 

Prednost korištenja Intense® vlakana:

Bolja kvaliteta spavanja i dobitak u vremenu više od 20 minuta dnevno!

Intense Idzikowski Research_Ipad Presentation_.ppt

Jedan od vodećih svjetskih stručnjaka u istraživanja sna, profesor Chris Idzikowsky, istraživao je kako Intense karbon radi. Stavio je 26 osoba kroz niz testova, i subjektivnih i objektivnih. Rezultati su bili izvanredni. Na madracu s Intense® karbonskim vlaknima, san postaje učinkovitiji za 4,3% u odnosu na san na običnim madracima. Za normalan san, ispitanicima je bilo potrebno 21 minuta manje u prosjeku – ili pogledajte na drugi način, jednu noć mjesečno! Štoviše, oni koji su pokušali test smatraju da su im noći bile posebno ugodne. Prednosti Intense® karbonskih vlakana su spektakularne: bolja kvaliteta spavanja i dobitak u vremenu od više od 20 minuta dnevno! Znanstvenoj studija: “Istraga o učincima Intensa® na spavanje”. Ispitano od prof dr Idzikowski koji je direktor centra pri centru za spavanje u Edinburgu (UK) koji je poznati istraživački centar a isti se smatra liderom u pružanju dijagnostičkih i terapijskih usluga za osobe s poremećajima spavanja i srodnih medicinskih psihičkih poremećaja.