Meteoropatija: Bolest Vremenske Prognoze | Bio-san Celliant™

METEOROPATIJA – bolest vremenske prognoze

meteoropatija

Dokazano je, naročito u novije doba, da žaljenje na bolove u kostima, glavobolju, nesanicu, rast ili pad krvnog tlaka, zatezanje u mišićima, razdražljivost i depresiju nemaju više veze s godinama.

Sve te simptome osjećaju osobe već od 18 godine i vezane su uz vremenske prilike, a pojava je poznata kao meteoropatija.

Meteoropat je svatko tko osjeća navedene (i još poneku dodatnu) tegobu.

Gotovo sve osobe reagiraju na određenu vremensku promjenu, samo je pitanje u jačini i intenzitetu simptoma koje dolaze s promjenom.

Reakcije na vremenske uvijete posljednjih su godina izraženije jer se događaju velike promijene u klimatskoj strukturi.

Godišnja doba kao da gube svoje prepoznatljive elemente, temperature naglo rastu i padaju, a organizam ipak treba vrijeme za prilagodbu.

Meteorologija je razvila posebnu granu znanosti – biometeorologiju koja nam nekoliko dana unaprijed najavljuje utjecaje koji mogu nepovoljno djelovati na zdravlje ljudi.

Iako je biometeorologija novija znanost, dokazi o refleksiji meteoroloških čimbenika na zdravlje poznati su već više od dvije i pol tisuće godina.

Meteorološki čimbenici su temperatura i vlažnost zraka, vjetar, atmosferski tlak, kiša i grmljavina, te efekt ionizacije.

Dvije vrste meteoropatije

Meteoropatija se pojavljuje kao dvije vrste – i to PRIMARNA I SEKUNDARNA.

Primarna (ili osnovna) meteoropatija javlja se kod zdravih osoba kao promjena raspoloženja, tjelesne slabosti, nesanica, glavobolja ili u obliku bolova i zatezanja za vrijeme vremenskih promjena.

Sekundarna meteoropatija je ona koja znači pojačanje postojećih bolesti. Visoki krvni tlak, srčane i plućne bolesti, upalne i/ili degenerativne bolesti mišićno-koštano-zglobnog sustava pogoršavaju se zbog vremena.

Kako možemo ublažiti bolove?

Zahvaljujući većinski točnim najavama promjena vremena i upozorenjima izdanim od strane biometeorologa možemo se pokušati što bolje pripremiti na uvjete koji dolaze.

Biljni čajevi, sportska aktivnost, što češći boravak na zraku (unatoč vremenu) te kvalitetan i dobar san mogu uvelike olakšati zdravstvene probleme koji nam prijete.

Odmorenu osobu s dobarim imunitetetom, osobu koja u tempo uključuje i sport, svaka će nedaća manje dotaknuti i lakše će prebroditi i ozbiljnije tegobe.

Spavajte na proizvodima koji vam pružaju i terapijsko djelovanje, osnažite organizam vitaminima, boravite na zraku te konzumirajte prirodne sastojke koji djeluju na vaše tegobe.

Što piti ako se pojavi meteoropatija?

Zeleni čaj – zelenim čajem ćete osvježiti organizam, povećati razinu energije, podignuti raspoloženje i stimulirati cirkulaciju, smanjiti razinu povišenog kolesterola u tijelu i svoje srce održati zdravim.

2-3 šalice dnevno bit će dovoljne da osjetite pozitivan učinak ovog ljekovitog napitka. Ne pijte ga navečer jer djeluje kao napitci od kave.

Žuti čaj – poboljšava cirkulaciju krvi, eliminira toksine, ubrzava metabolizam i apsorpciju kisika u organizmu.

Uz to stimulira rad mozga, koncentraciju, pročišćava mokraću i potiče mokrenje, ublažava smetnje u zglobovima. Izbjegavajte večernju konzumaciju da vam ne poremeti san.

Kamilica – Blagodati ove biljke odavno su poznati. Čaj od kamilice djeluje protuupalno i umirujuće, opušta mišiće, pomaže kod nesanice te umiruje grčeve.

Korisna je i za ublažavanje kožnih reakcije koje također vrijeme može izazvati.

Metvica – smanjuje glavobolje i želučane tegobe koje uzrokuje stres. Podiže raspoloženje, a šalica čaja prije spavanja umiruje organizam i pomaže da lakše zaspite.

Kopriva – bogata je vitaminima i mineralima, liječi umor te svojim diuretičkim djelovanjem detoksicira organizam.

Pozitivno djeluje na gušteraču i pomaže snižavanju šećera u krvi. Korisna je i kod liječenja istrošene hrskavice.